6. joulukuuta 2013

Kookos-riisipuuro

Odotan innolla jo joulua, sillä vietämme ensimmäistä kertaa joulua avomieheni kanssa omassa kodissamme. Jouluaattona haluan laittaa ruoat perinteiden mukaan, mutta ennen sitä on kiva testailla jouluruokia pienillä variaatioilla. Itsenäisyyspäivän aamuna hauduttelin meille kookosmaitoon keitettyä riisipuuroa. Pehmeä puuro maistui ihanalta päälle ripotellun kanelin kanssa :)

Kookos-riisipuuro:

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
6 dl kookosmaitoa
2 dl kookoskermaa
1 tl suolaa

Kiehauta kattilassa vesi. Lisää joukkoon riisi ja keitä miedolla lämmöllä, jotta vesi imeytyy riisiin. Lisää kookosmaito sekä -kerma. Anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä. Mausta suolalla. Tarjoile kanelin kanssa.



8 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanan jouluiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyy sitä jo vähän alkaa virittäytymään joulun tunnelmiin.

      Poista
  2. Tätä voisin keitellä kotona meille ennen joulua, kuulostaa aivan taivaallisen ihanalta :) en ole koskaan (!) itse riisipuuroa keittänyt, vaan syön joka vuosi äidin luona lautasellisen tai kaksi, jemmatuilla manteileilla tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihanan pehmoista puuroa ja maistui kyllä kivasti kookokselle. Puuron keittäminen on helppoa, syntyy kuin itsestään :)

      Poista
  3. Ihanaa puuroa, meilläkin eilen tehtiin, nyt on tosiaan pikkuinen kiire yhteen jos toiseenkin suuntaan, mutta kyllä se siitä aatoksi rauhoittuu ja sitten nautitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää ottaa rennosti, kun kaikkea ei kuitenkaan ehdi tekemään, mitä oli ajatellut. Tulee se joulu sieltä ilman hössöttämistä :) Pääasia, että tärkeimmät eväät on pöydässä, kuusi pystyssä ja kaikilla hyvä mieli!

      Poista
  4. kuinka monelle tuo annos on? 😊

    VastaaPoista