3. tammikuuta 2011

Omenaiset mokkasydämet

Herkuttelu jatkuu... :) Sain tänään vieraita pienellä varoitusajalla ja tein kahvipöytään mokkapaloja. Olen muutaman viime kerran laittanut mokkapaloihin maidon tilalla omenasosetta ja niin tein tälläkin kertaa. Omenasose tekee mokkapaloista ihanan koskeita ja kuohkeita ja kun pakkanen pursuaa sitä taas viime syksyisen omenasadon jäljiltä, niin mikäs siinä.

Mokkasydämet:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl leivontakaakaota
200 g margariinia
2,5 dl omenasosetta

Kuorrutus:

50 g margariinia
4 dl tomusokeria
6 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sulata rasva. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, margariinia ja omenasosetta. Sekoita tasaiseksi, kumoa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200C asteessa 15 minuuttia.

Valmista kuorrute keittämällä vahvaa kahvia. Laita kahvi jäähtymään ja sulata rasva. Sekoita sulaan margariiniin tomusokeri, jäähtynyt kahvi, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia leivoksia.

2 kommenttia:

  1. Nam, nää oli hyviä!! Mukavaa vaihtelua ns. normi mokkapaloille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että tykkäsit :) Pitäisi itsekin tehdä näitä taas :)

      Poista