13. helmikuuta 2011

Grrr Tiikerikakku

Leivoin alkuviikosta poikaystävän uuden työpaikan kunniaksi tiikerikakun :) Taikinan tehtyäni huomasin, että korppujauhot oli loppu, joten leivitin vuoan vehnäjauhoilla. Vähän aikaa sain irrotella kakkua vuoasta, mutta lopulta se lähti kuitenkin ihan ehjänä :)

Tiikerikakku:

200g margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää varovasti sekoittaen siivilän läpi taikinaan.

Ota n. 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen maito ja kaakaojauhe. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Laita pohjalle vaaleaa taikinaa ja väliin vuorotellen vaaleaa ja tummaa. Laita lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Paista uunissa 175C asteessa noin 50 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail-tikulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti