Idean lihapulliin ja dippiin sain ystävältäni, joka on tarjonnut muutamissa illanistujaissa aivan ihania herkkujaan! Lihapullaohjeen otin muutaman vuoden takaisesta Yhteishyvä Ruokamaailma-lehdestä. Dippiohje on ystäväni käsialaa.
Napostelulihapullat:
400g jauhelihaa
100 g tacotuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
ripaus cayennenpippuria
1 tl timjamia
1 tl suolaa
Sekoita kaikki taikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta n. 30 pientä lihapullaa. Paista pannulla margariinissa hetki, kunnes pullat ovat saaneet väriä. Kypsennä vielä uunissa vuoassa noin 10 minuutia 175C asteessa.
Ranskankermadippi:
2 prk ranskankermaa
reilusti ruohosipulia
muutama valkosipulin kynsi
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Valitettavasti on aika hankala tässä kohtaa sanoa mitään määriä noille aineille. Ehkä voisi sanoa, että kaikkia sopivasti, niin että maistuu hyvältä :D Eli jos lisäilee aineksia varovasti ja maistelee ja lisää sitten taas jotain, niin hyvä tulee :) Dipin voi antaa mausta hetken jääkaapissa, sekin muuttaa vielä makua...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti