22. helmikuuta 2011

Pekonibroilerikääröt ja uunijuurekset

Bongasin uusimmasta Me-lehdestä broileriruoan ohjeen, jota muuntelin hieman oman maun mukaiseksi. En hirveästi tykkää broileriruoista yleensä, voi olla että se johtuu siitä, että olen syönyt broileria liikaa. Tästä kuitenkin löytyi ihana ruoka, jota teen varmasti jatkossakin. Oli nimittäin todella maukasta ja hyvää :)

Pekonibroilerikääröt:

broilerin ohutleikettä
suolaa
pippuria
yrttimausteseosta
n. 60-80 g fetaa
6 siivua pekonia
öljyä paistamiseen
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 tomatti
½ kanaliemikuutio

Nuiji ohutleikkeitä hieman ohuemmiksi ja mausta ne. Leikkaa fetasta palat jokaisen leikkeen väliin. Käännä leike rullalle ja pyöräytä kaksi pekonisiivua rullan ympärille. Laita cocktailtikulla kiinni. Paista kääröihin väri pannulla öljyssä. Lisää ruokakerma, vesi ja liemikuutio. Anna hautua kannen alla 8 minuuttia. Kuutioi tomaatti ja lisää se kastikkeeseen. Kypsytä vielä hetki ja tarjoa uunijuuresten kanssa.

Uunijuurekset:

2-3 porkkanaa
1 punasilpuli
pala lanttua
palsternakkaa
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
tilkka öljyä

Kuori ja pilko juurekset ja sipuli. Mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla kulhossa ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 40 minuuttia 200C asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti