Kaalilaatikko:
1½ kg keräkaalia
3-4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1½ dl puuroriisiä
400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
2 tl suolaa
0,75-1 dl siirappia
1 tl meiramia
2 kananmunaa
Pilko kaali ja suikaloi se pieneksi. Kuumenna isossa kattilassa vesi ja laita sinne lihaliemikuutio. Laita kattilaan vuorotellen kaalia ja riisiä ja hauduta niitä kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoittele ja nostele kaaleja välillä. Ruskista jauheliha ja mausta se jauhelihamaustella. Sekoita jauheliha kaalin sekaan. Mausta suolalla, siirapilla ja meiramilla. Lisää lopuksi kaksi kananmunaa. Voitele iso uunivuoka ja nostele kaaliseos vuokaan. Paista 175C asteessa noin 2 tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti