21. helmikuuta 2012

Kaalilaatikko

Kotona asuessani en hirveämmin tykännyt kaaliruuista, joista äitini sen sijaan tykkää kovasti ja tekikin useasti meidän perheelle kaalilaatikko ja -keittoa. Nyt kun olen muutaman vuoden asunut omassa kotona, maistuu äitin tekemä kaalilaatikko tosi hyvältä. Otin nyt sitten oppia, kun olen hiihtolomailemassa Savossa vanhempien luona ja varmaan teen kaalilaatikkoa joskus sitten Helsingin kotonakin :)

Kaalilaatikko:

1½ kg keräkaalia
3-4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1½ dl puuroriisiä
400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
2 tl suolaa
0,75-1 dl siirappia
1 tl meiramia
2 kananmunaa

Pilko kaali ja suikaloi se pieneksi. Kuumenna isossa kattilassa vesi ja laita sinne lihaliemikuutio. Laita kattilaan vuorotellen kaalia ja riisiä ja hauduta niitä kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoittele ja nostele kaaleja välillä. Ruskista jauheliha ja mausta se jauhelihamaustella. Sekoita jauheliha kaalin sekaan. Mausta suolalla, siirapilla ja meiramilla. Lisää lopuksi kaksi kananmunaa. Voitele iso uunivuoka ja nostele kaaliseos vuokaan. Paista 175C asteessa noin 2 tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti