Harmittavan vähälle on jääny bloggailu työ- ja opiskelukiireiden takia :( Ruokaa on tullut kuitenkin laitettua ja välillä olen ehtinyt leipomaankin - tosin usein jotain vanhoilla hyviksi todetuilla resepteillä. Joku viikko sitten kuitenkin innostuin tekemään ekaa kertaa unelmatorttua, kun perheeni tuli meille kylään. Voikreemi suklaatortun täytteenä ei ole mikään kevyin yhdistelmä, mutta on kyllä loistava klassikko :) Gluteeniton torttupohja ei pysynyt ihan niin hyvin kasassa kuin olisin toivonut... tai taitaa mulla olla tämä ongelma kaikkien kääretorttupohjien kanssa, että ne halkeilee torttua kasatessa. Mikäköhän avuksi? Varmasti jotain tekemistä on sillä, miten kauan pohjan antaa jäähtyä ennen täytteen levittämistä ja tortun käärimistä. Tätä täytyy harjoitella :)
Unelmatorttu:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl maissijauhoja
½ dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria torttupohjan kumoamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
Lisää jauhot siivilän läpi varovasti puuhaarukalla sekoittaen taikinan
joukkoon. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 225C asteessa uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Kumoa kuuma
torttupohja sokeroidulle leivinpaperille.
Voikreemi:
100 g voita
3 dl tomusokeria
1 kananmuna
Vatkaa voikreemin aineet sekaisin ja levitä jäähtyneelle torttupohjalle.
Kääri rullalle ja laita valmis unelmatorttu jääkaappiin tekeytymään.
Tarjoa seuraavana päivänä kahvin kera.
Oi kiitos tästä :)
VastaaPoistaEipä kestä! Hyvä, jos löysit mieleisen reseptin :)
Poista