Keltainen savulohipasta:
nokare voita
½ purjo
3 tl curryjauhetta
2 dl ruokakermaa (15 % rasvaa)
400 g lämminsavulohta
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tilliä
150 g creme fraichea
lisäksi tuorepastaa
Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhdo mahdolliset mullat pois purjon väleistä. Poista lohesta nahka ja ruodot. Revi siitä sopivankokoisia suupaloja - ei liian pientä silppua. Pilko purjo pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannussa voin kanssa. Lisää currya ja jatka paistamista hetki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja keitä kasaan 5 minuuttia. Lisää lohenpalat, mausta sitruunamehulla, tillillä ja mustapippurilla. Käytä mahdollisuuksien mukaan tuoretta tilliä. Itse jouduin tällä kertaa tyytymään kuivattuun tilliin. Lisää viimeiseksi creme fraiche ja tarkista vielä maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa vastakeitetyn tuorepastan kera.
Savustitko lohen itse vai mistä lohi on?
VastaaPoistaLohi on ihan marketin kalaosastolta :)
Poista