Vaivattomat ruissämpylät:
4 dl vettä
15 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri, ruisjauhot ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levätä peitettynä pari tuntia. Taikina jää ihan löysäksi, mutta sen kuulukin jäädä. Nosta lusikalla uunipelille kekoja 10-15 kpl ja paista 225C asteessa noin 20 minuttia. Anna jäähtyä ja täytä mieleisilläsi täytteillä :)
Kiitos paljon reseptivinkistä, näitä oli pakko kokeilla heti tänään aamusta ja erittäin hyviä tuli! :)
VastaaPoistaEikö olekin helppoa? :) Tuoreet sämpylät kyllä maistuvat aina! Kiva, että tykkäsit :)
PoistaSiis todella helppoa, helpompaa ei sämpylöiden tekeminen voisi oikeastaan olla! :D Varmasti tulee tehtyä uudestaankin :)
Poista