10. toukokuuta 2013

Vaivattomat ruissämpylät

Törmäsin Potluck by one-blogissa helppoon sämpyläreseptiin, jota oli pakko lähteä testaamaan siltä istumalta. Jääkaapissa olikin sattumalta puolikas hiivapaketti, joten laitoin hihat heilumaan. Nämä sämpylät todella syntyvät kädenkäänteessä, sillä ohje menee suurin piirtein tätä rataa: sekoita, kohota ja paista! Ei vaivaamista tai sämpyläpallukoiden pyörittelyä. Suosittelen!

Vaivattomat ruissämpylät:

4 dl vettä
15 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri, ruisjauhot ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levätä peitettynä pari tuntia. Taikina jää ihan löysäksi, mutta sen kuulukin jäädä. Nosta lusikalla uunipelille kekoja 10-15 kpl ja paista 225C asteessa noin 20 minuttia. Anna jäähtyä ja täytä mieleisilläsi täytteillä :)




3 kommenttia:

  1. Kiitos paljon reseptivinkistä, näitä oli pakko kokeilla heti tänään aamusta ja erittäin hyviä tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin helppoa? :) Tuoreet sämpylät kyllä maistuvat aina! Kiva, että tykkäsit :)

      Poista
    2. Siis todella helppoa, helpompaa ei sämpylöiden tekeminen voisi oikeastaan olla! :D Varmasti tulee tehtyä uudestaankin :)

      Poista