26. heinäkuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa on mielestäni yksi kesän parhaista vihanneksista. Grillattuna ja paistettuna se maistuu oikein hyvältä ja nyt päätin kokeilla vaihteeksi täytettyjä kesäkurpitsoita.

Kimmokkeen tähän sain It's never too late-blogista, jossa Enna oli tehnyt tonnikalalla täytettyjä kesäkurpitsoja. Itse valitsin täytteen pääraaka-aineeksi naudan jauhelihan, mutta tuota tonnikalaakin täytyy joku kerta testata. Täytyy sanoa, että näistä tuli kyllä todella hyviä. Jotenkin tuo kastike oli vaan täydellistä minun makuun :)

Tällä ohjeella ruokkii 4-6 nälkäistä suuta.

Täytetyt kesäkurpitsat:

3 kesäkurpitsaa
400 g naudan jauhelihaa
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g herkkusieniä
1 ½ tl suolaa
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
100 g pippurituorejuustoa
2 dl emmental-juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra pehmeä sisus pois esimerkiksi jäätelökauhan avulla. Kuori ja pilko sipulit sekä kuutioi herkkusienet. Hiennonna myös kesäkurpitsoiden sisukset pienemmiksi.

Paista jauhelihaa pannussa, lisää joukkoon sipulit, kesäkurpitsoiden sisukset sekä herkkusienet. Paistele, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet pois. Lisää vehnäjauhot, jotta saat täytteestä vähän paksumpaa. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja tuorejuustolla.

Levitä täyte kesäkurpitsavedeiden sisään ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Paista uunissa 200C asteessa noin 20 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Nämä on niin meidän herkkua, mutta kesäkurpitsoita ei vielä ole kypsänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää oli tosi hyviä :) Mulla ei ole omaa puutarhaa, niin kaupasta kannoin kesäkurpitsoita.

      Poista
  2. Nää näyttää kyllä niin herkullisilta! Pitkään oon miettinyt noita tehdä ja ehkä nyt olisi se aika, kun noita kesäkurpitsoita tuolta pihalta kerta löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla :) Kesäkurpitsat ovat ihan parasta kesäruokaa :)

      Poista