Tiikerimuffinssit suklaasydämellä:
Taikinapohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Tumma taikina:
3 rkl maitoa
3 rkl leivontakaakaota
Vaalea taikina:
1 appelsiinin kuori raastettuna
½ appelsiinin mehu
Muffinssien sisään:
12 palaa maitosuklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhojen joukkoon vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja sekoita seos taikinaan. Ota 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen maito sekä kaakao. Lisää vaalean taikinan sekaan hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä puolikkaan appelsiinin mehu. Voitele ja korppujauhota muffinssipelti. Lusikoi koloihin ensi vaaleaa taikinaa ja sitten tummaa. Paina suklaapala jokaisen muffinssin keskelle. Laita päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Paista 200C asteessa noin 20 minuuttia.
Aiemmin olen voidellut muffinssipellin öljyllä ja muffinssit ovat lähteneet loistavasti irti. Tämä taikina otti kuitenkin vähän peltiin kiinni (voideltu pelkällä öljyllä), joten suosittelen voitelun lisäksi korppujauhottamaan kolot tai käyttämään perinteisiä paperisia muffinssivuokia.
N-A-M !!!!!
VastaaPoistaNamnam, kyllä oli hyvää :)
PoistaIhania muffinsseja ja kiva, kun löytyy yllätyskin keskeltä.:)
VastaaPoistaKiitos! Fazun maitosuklaa toimi muffinssien keskellä loistavasti, sillä se pysyi pehmeänä, eikä kovettunut huoneenlämmössä kuten aiemmin kokeilemani leivontasuklaa.
Poista..pientä haastetta löytyisi blogistani!! :)
VastaaPoistajes, täytyypä tsekata :)
PoistaIhanan näköisiä! :)
VastaaPoistaKiitos :)
Poista