5. heinäkuuta 2013

Tiikerimuffinssit suklaasydämellä

Tällä kertaa hemmoteltiin pikkuveljeä. Tai siis koko poppoota hemmoteltiin sillä varjolla, että pikkuveli tyttöystävänsä kanssa tuli kylään :) Ohje on ihan perustiikerikakkutaikinasta, johon lisäsin ekstramakua appelsiinin kuoresta ja -mehusta. Lisäksi piilotin suklaapalat muffinssien keskelle makeaksi yllätykseksi.

Tiikerimuffinssit suklaasydämellä:

Taikinapohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Tumma taikina:
3 rkl maitoa
3 rkl leivontakaakaota

Vaalea taikina:
1 appelsiinin kuori raastettuna
½ appelsiinin mehu

Muffinssien sisään:
12 palaa maitosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita  kananmunat joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhojen joukkoon vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja sekoita seos taikinaan. Ota 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen maito sekä kaakao. Lisää vaalean taikinan sekaan hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä puolikkaan appelsiinin mehu. Voitele ja korppujauhota muffinssipelti. Lusikoi koloihin ensi vaaleaa taikinaa ja sitten tummaa. Paina suklaapala jokaisen muffinssin keskelle. Laita päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Paista 200C asteessa noin 20 minuuttia.

Aiemmin olen voidellut muffinssipellin öljyllä ja muffinssit ovat lähteneet loistavasti irti. Tämä taikina otti kuitenkin vähän peltiin kiinni (voideltu pelkällä öljyllä), joten suosittelen voitelun lisäksi korppujauhottamaan kolot tai käyttämään perinteisiä paperisia muffinssivuokia.










8 kommenttia: