9. syyskuuta 2013

Omena-kookospaistos

Kesällä kauan odottamani muutokset työkuvioissa toteutuivat, kun pääsin muuttamaan työpaikkani aivan kotini lähelle. Työmatka taittuu kymmenessä minuutissa pyörällä tai bussilla, mikä on melkoista luksusta pääkaupunkiseudulla asuvien keskuudessa. Keskutan vilinä on vaihtuntut Viikin vihreisiin maisemiin, ruuhkametrossa seisoskelu pellon vieressä pyöräilyyn. Olen saanut monta mukavaa, uutta työkaveria, mutta tietysti kaipaan myös niitä kivoja ihmisiä, jotka jäivät vanhaan paikkaan :) Terkkuja kaikille siellä!

Heinäkuussa keskustasta lähtiessäni sainkin oikein minulle sopivan kortin työkavereiltani, sillä kortissa komeili tämän kookoksella maustetun omenapaistoksen ohje. Olenkin odottanut syksyn omenasadon kypsymistä kesästä asti, että pääsisin testamaan tämän reseptin. Nyt niitä sitten riittää, omenoita kaikissa syksyn väreissä!

Omena-kookospaistos:

5 kotimaista omenaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 rkl voita sulatettuna
1 dl kookoshiutaleita
½ dl venhäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Voitele piirakkavuoka. Pilko kotimaiset omenat lohkoiksi ja asettele vuoan pohjalle. Sekoita keskenään kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi, kookoshiutaleet ja vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista 175C asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä ja taikinapinta on saanut vähän väriä.

Vatkaa sokereilla maustettu kerma vaahdoksi. Tarjoa haaleaksi jäähtyneen omena-kookospaistoksen kera.



4 kommenttia:

  1. Herkullinen paistos ihanassa vuoassa!:) Aika luksusta noin lyhyt työmatka. Jää päivässä paljon enemmän aikaa kaikelle muullekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ollutkaan hetkeen käyttänyt tuota sydänvuokaa, joten oli kiva kaivaa se esille.

      On kyllä todella luksusta lyhyt työmatka. Hetken kesti totutella siihen, ettei työmatkan aikana ehdikään puuhastella kaikennäköistä, kun sitä onkin melkein samantien työpaikalla, kun bussiin hyppää! Työmatkapyöräily taas on ihan oma lukunsa, miten hyvä fiilis siitä tulee :)

      Poista
  2. Ihana kissa sinulla!:) Liityin blogisi lukijaksi. Tämä resepti menee ensimmäisenä kokeilulistalleni, sillä pidän nykyään kookoksesta hyvin paljon! Ihailin piirakkaa jo, kun näin sen Instagramissa. Suloinen vuoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tervetuloa lukijaksi! Tiesithän, että Skorpionin keittiössä löytyy myös Facebookista - sinnekin saa tulla tykkäilemään :)

      Tämä kookoksella maustettu omenapaistos on kivaa vaihtelua perinteiselle kauraomenapaistokselle. Maistuu varmasti!

      Poista