Heinäkuussa keskustasta lähtiessäni sainkin oikein minulle sopivan kortin työkavereiltani, sillä kortissa komeili tämän kookoksella maustetun omenapaistoksen ohje. Olenkin odottanut syksyn omenasadon kypsymistä kesästä asti, että pääsisin testamaan tämän reseptin. Nyt niitä sitten riittää, omenoita kaikissa syksyn väreissä!
Omena-kookospaistos:
5 kotimaista omenaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 rkl voita sulatettuna
1 dl kookoshiutaleita
½ dl venhäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Voitele piirakkavuoka. Pilko kotimaiset omenat lohkoiksi ja asettele vuoan pohjalle. Sekoita keskenään kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi, kookoshiutaleet ja vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista 175C asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä ja taikinapinta on saanut vähän väriä.
Vatkaa sokereilla maustettu kerma vaahdoksi. Tarjoa haaleaksi jäähtyneen omena-kookospaistoksen kera.
Herkullinen paistos ihanassa vuoassa!:) Aika luksusta noin lyhyt työmatka. Jää päivässä paljon enemmän aikaa kaikelle muullekin.:)
VastaaPoistaKiitos :) En ollutkaan hetkeen käyttänyt tuota sydänvuokaa, joten oli kiva kaivaa se esille.
PoistaOn kyllä todella luksusta lyhyt työmatka. Hetken kesti totutella siihen, ettei työmatkan aikana ehdikään puuhastella kaikennäköistä, kun sitä onkin melkein samantien työpaikalla, kun bussiin hyppää! Työmatkapyöräily taas on ihan oma lukunsa, miten hyvä fiilis siitä tulee :)
Kiitos :) Tervetuloa lukijaksi! Tiesithän, että Skorpionin keittiössä löytyy myös Facebookista - sinnekin saa tulla tykkäilemään :)
VastaaPoistaTämä kookoksella maustettu omenapaistos on kivaa vaihtelua perinteiselle kauraomenapaistokselle. Maistuu varmasti!