Tämä oli erityisesti avomieheni mieleen, sillä chili-tonnikalassa oli reilusti potkua. Omasta mielestäni tästä tuli oikein hyvä, arkinen piirakka, jota kelpasi ottaa töihinkin lounasevääksi. Raikkaan vihersalaatin kanssa toimi hyvin.
Chili-tonnikalapiirakka:
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl vettä
½ tl suolaa
Täyte:
1 prk chili-tonnikalaa
1 pieni keltainen paprika
10 cm pätkä purjoa
1 prk kermaviiliä
1-2 dl emmental-raastetta
1 kananmuna
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon suola ja vesi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200C asteisessa uunissa.
Leikkaa paprika ja purjo pieniksi kuutioksi. Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna purkissa mausteena olevat chilit pieneksi silpuksi. Levitä paprikat, purjot ja tonnikalat chileineen esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon juustoraaste ja kananmuna. Levitä seos piirakan päälle.
Paista uunissa 200C asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti