8. heinäkuuta 2014

Kesä ❤️

Miten joku kehtaa väittää, ettei Suomen kesä ois ihana? Oon niin nauttinu olostani koko loman sekä ensimmäisen viikon Kreikan auringon alla että nämä vajaat pari viikkoa ihan kotona Helsingissä. Kreikasta kotiuduttuamme kesäinen sade ja +15C lämpötila olivat ihan mukavaa vaihtelua aurinkoloman reiluun +30C helteeseen ja auringon porotukseen. Tietysti nyt olen iloinen siitä, että lämpöä ja aurinkoa on riittänyt viime päivinä myös koti-Suomessa :)

Mutta olipa sää mikä hyvänsä, syötyä on tullut ja hyvin. Arkena teen tarkat ostoslistat ja suunnittelen ruoat ja lounaseväät töihin useiksi päiviksi eteenpäin, mutta nyt on ollut ihanaa, kun on voinut ottaa vaan rennosti ja nauttia helpoista kesäherkuista tai muiden tekemästä ruoasta. Toki olen muutaman kerran intoutunut itsekin kokkailemaan :)

Lomalla on tullut mietittyä, että valitseekohan sitä tarkoituksella arkena aina sellaisia ankeita ruokia ja lomalla sekä viikonloppuina parempia ruokia. Tietysti aika on yksi rajoittava tekijä, mutta olen pohtinut, onko arkinen kurjuus pelkästään oma valintamme? Kuka estää syömästä maanantaisin sisäfileetä ja juomasta keskiviikkoisin skumppaa? 

Tässä kuvasatoa parilta viime viikolta. Nauttikaa kesästä nyt, kun tätä ihanaa lämpöä ja valoa riittää! ❤️

Uusia perunoita. Maistuvat hyvältä ihan vaikka
pelkän voinokareen kera.
Kylmäkahvijuoma sopii mukaan rannalle tai piknikille.
Herkkuja Memphisissä.
Lauantai-illan saunajuoma. HS:n 2014 cava-testin ykkönen,
joka oli vappuna loppu joka Alkosta. Nyt sitä saa :)
Jaume Serra Brut. 
Luna ja etelän loman jälkeen istutetut jalokellot parvekkeella.
Hakaniemen torilta haettu miljoonakello. Juotiin samalla reissuilla myös lihiskahvit,
mutta en ehtinyt ottaa kuvaa, kun oli niin herkullista :)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kesää, Suomen kesä on kyllä paras! :)

  VastaaPoista
 2. Hei vähän mahtavaa, että löytyy toinenkin (ja toki varmasti moni muukin, en vain ole törmännyt) sellainen, joka suunnittelee ja organisoi koko viikon ruoat niin tarkasti! :) Mun lempipuuhaa on sunnuntai-iltana kaivaa kansio, jossa on kaikki keräämäni repsut (myös paljon täältä blogista), esiin ja miettiä seuraavan vkon ruoat ja tehdä kauppalista. Siinä säästää niiiiin paljon rahaa, kun käy vaan kerran kaupassa ja ei osta kauppalistan ulkopuolelta mitään turhuuksia.

  Itse tykkään arkena tehdä paljon ruokaa, mutta viikonloppuisin tulee taas syötyä tosi paljon ulkona, koska rakastan myös käydä ravintoloissa (oli se sitten mäkki tai joku hieno ravintola :D).

  Hyvää kesää ja nautinnollisia kesäruokahetkiä!! :)

  -oonavaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rakastan kaikenlaisia listoja ja tietysti hyvää ruokaa, joten ostos- ja ruokalistojen suunnittelu on kyllä mieleistä puuhaa :) Mekin käydään jonkin verran ulkona syömässä etenkin viikonloppuisin, jos ollaan keskustassa tai Itiksessä shoppailemassa.

   Ihanaa kesää myös sinulle oonavaan :) Ja kiitos taas kivasta kommentista!

   Poista