4. heinäkuuta 2014

Raparperipaistos

Olen varmaan viimeiset kolme vuotta suunnitellut leipovani alkukesästä jonkun ihanan raparperikakun. Aina se on jäänyt jostain syystä haaveeksi, kun huomaan sesongin menneen jo ohi. Taas meinaisi käydä samoin, mutta onneksi googlettaessani nopeaa jälkiruokaa törmäsin raparperipaistoksen ohjeeseen ja pääsimme tänä kesänä edes kerran nauttimaan raparperin ihanasta mausta.

Tämä raparperipaistos maistui suorastaan karkkimaisen makealta ja sopi loistavasti yhteen vaniljajäätelön kanssa. Erityisesti pidin kardemummasta paistoksen mausteena. Muistan käyttäneeni sitä raparperin kanssa joskus aiemminkin.

Raparperipaistos:

500 g raparperia
1 1/2 dl fariinisokeria
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa

Huuhdo raparperi ja leikkaa se pienehköiksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja levitä raparperin palat vuokaan. Ripottele pinnalle fariinisokeri. Sekoita voi, kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja kardemumma murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos raparperien päälle. Paista uunissa 200C asteessa 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti