Tämä raparperipaistos maistui suorastaan karkkimaisen makealta ja sopi loistavasti yhteen vaniljajäätelön kanssa. Erityisesti pidin kardemummasta paistoksen mausteena. Muistan käyttäneeni sitä raparperin kanssa joskus aiemminkin.
Raparperipaistos:
500 g raparperia
1 1/2 dl fariinisokeria
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
Huuhdo raparperi ja leikkaa se pienehköiksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja levitä raparperin palat vuokaan. Ripottele pinnalle fariinisokeri. Sekoita voi, kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja kardemumma murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos raparperien päälle. Paista uunissa 200C asteessa 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti