20. heinäkuuta 2014

Herkullinen jogurttirahka aamupalaksi

Kosin matkallamme ihastuin täyteläiseen kreikkalaiseen jogurttiin, jota tarjoiltiin aamupalalla hunajan ja kuivattujen hedelmien kera. Viime viikkoina kreikkalaista jogurttia on tullut ostettua moneen kertaan ja purkki häviää jääkaapista aina alta aikayksikön :)

Lisätäkseni aamupalaan vähän enemmän proteiinia sekoitin jogurtin sekaan pehmeää maitorahkaa. Hapan rahka ja täyteläinen jogurtti yhdessä osoittautuivatkin tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu vaikka ihan sellaisenaan. Herkkuaamiaisella ripottelin päälle makeita sultana-rusinoita ja teelusikallisen Kreikasta tuotua hunajaa. Terveellisemmän version jogurttirahkasta saa, kun syö sen vaikkapa tuoreiden marjojen kera.

Jogurttirahka:

100 g pehmeää maitorahkaa
100 g kreikkalaista jogurttia
sultana-rusinoita
hunajaa

4 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää! Rusinat tuovat kyllä kivaa makeutta happaman joukkoon aamun piristykseksi :)

    VastaaPoista
  2. Minulla on vähän huono suhde rusinoihin, mutta enpä ole niitä tainnut vuosiin syödä. Ne voisivat toimia omallakin aamiaislautasella tällä tavalla, tuo aamiaiskulho näyttää nimittäin todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :O Nuo keltaiset sultana-rusinat on tosi hyviä :) Kokeile jogurttirahkan sekaan - on herkkua :)

      Poista