25. toukokuuta 2011

Kotoinen jauhelihakeitto

Tällaista peruskotiruokaa tehtiin eilen töiden jälkeen siskon kanssa. Sisko oli vähän kipeänä, joten kävin hänen puolesta kaupassa ja kokattiin sitten yhdessä ruokaa. Kiva oli pitkästä aikaa syödä jauhelihakeittoa, keittoja tulee muutenkin tehtyä liian vähän - täytyisi etsiä jotain kivoja reseptejä.

Jauhelihakeitto:

reilusti vettä
400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
10 perunaa
1 lihaliemikuutio
1 iso porkkana
pala purjoa
pieni pala lanttua

Laita vesi kiehumaan ja mausta se lihaliemikuutiolla. Kuori perunat, porkkanat ja lanttu. Pilko perunat, juurekset ja purjo, lisää kiehuvaan veteen ja anna kiehua 15 minuuttia. Ruskista sillä välin jauheliha ja mausta jauhelihamausteella. Lisää keittoon, kun perunat yms. ovat kypsiä. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti