Hyvää äitienpäivää äiti! <3
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2-3 rkl leivontakaakaota
½ dl perunajauhoja
½ dl maizenaa
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka tai käytä silikonivuokaa. Paista 175C asteessa n. 25-30 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail-tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä valmis kakkupohja. Oikeastaan pohjan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.
Vadelmatäyte + kerma:
200 g pakastevadelmia
½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
½ dl omenamehua
0,75 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa pari kertaa. Nosta pois levyltä ja jäähdytä. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi.
Päälle maitosuklaaganache:
1,25 dl kuohukermaa
130 g maitosuklaata
Kuumenna kermaa paksupohjaisessa kattilassa, kunnes se kuplii reunoita. Nosta kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Odota hetki, että suklaa sulaa. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä 30-45 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kauhan jälki jää sekoittaessa näkyviin.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kahtia ja kostua molemmat puolet maidolla (n. ½ dl riittää). Levitä pohjan päälle jäähtynyt vadelmatäyte ja kermavaahto. Nosta päälle kansi. Levitä jäähtynyt ganache kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti