8. toukokuuta 2011

Suklaa-vadelmatäytekakku

Tuli muuten törkeen hyvä kakku! Ei tästä paljon muuta voi sanoa :) Monta pientä työvaihetta ja jonkin verran aina jäähdyttelyä, mutta silti helppo tehdä. Tosi onnistunut teos tuli tällä kertaa :)
Hyvää äitienpäivää äiti! <3
































Pohja:


3 kananmunaa
1 dl sokeria
2-3 rkl leivontakaakaota
½ dl perunajauhoja
½ dl maizenaa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka tai käytä silikonivuokaa. Paista 175C asteessa n. 25-30 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail-tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä valmis kakkupohja. Oikeastaan pohjan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Vadelmatäyte + kerma:

200 g pakastevadelmia
½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
½ dl omenamehua

0,75 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa pari kertaa. Nosta pois levyltä ja jäähdytä. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi.


















Päälle maitosuklaaganache:


1,25 dl kuohukermaa
130 g maitosuklaata

Kuumenna kermaa paksupohjaisessa kattilassa, kunnes se kuplii reunoita. Nosta kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Odota hetki, että suklaa sulaa. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä 30-45 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kauhan jälki jää sekoittaessa näkyviin.

Kakun kokoaminen:

Leikkaa kakkupohja kahtia ja kostua molemmat puolet maidolla (n. ½ dl riittää). Levitä pohjan päälle jäähtynyt vadelmatäyte ja kermavaahto. Nosta päälle kansi. Levitä jäähtynyt ganache kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti