29. toukokuuta 2011

Rukiinen tomaattipiirakka

Tällaista piirakkaa syötiin viikonloppuna. Innostus tähän lähti Tupun kokkailuista. Piirakkaa olisi voinut paistaa vielä vähän ruskeammaksi, mutta kun oli niin kauhea nälkä niin ei jaksanut odottaa :D Hyvää oli, ehkä ensi kerralla voisi pilkkoa oliivit renkaiksi ja ripotella ympäri piirakkaa, muuten en menis muuttamaan mitään :)

Pohja:

1 ptk ruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
tilkka oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
3 isoa kypsää tomattia
2 rkl sinappia
150 g juustoraastetta
15 vihreää oliivia

Muna-kermaseos:
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 rkl sinappia
suolaa
mustapippuria

Sulata pakastepiirakkataikina paketin ohjeen mukaan mikrossa tai huoneenlämmössä. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan. Voitele taikina sinapilla.

Pilko sipulit ja paprikat kuutioiksi. Kuullota niitä tilkassa öljyä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä paprika-sipuliseos pohjan päälle ja ripottele sekaan myös n. 50 g juustoraastetta. Sekoita muna-kermaseos ja kaada sen vuokaan. Leikkaa tomaatit viipaileiksi ja upota ne muna-kermaseokseen. Laita niiden sekaan myös oliivit. Ripottele viimeiseksi päälle juustoraasteet.

Paista 200C asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti