Mansikka-rahkapiiras:
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl glut. jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa kostutukseen
Päälle:
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 dl kuohukermaa
0,75 dl fariinisokeria
n. 1 litra mansikoita
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja paista uunin alaosassa 200C asteessa noin 15 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Kostuta pohja maidolla.
Vatkaa kerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös rahka. Levitä rahkakerma pohjan päälle. Leikkaa mansikoista siivuja ja lado ne nättiin ympyrään piirakan päälle.
Ihanalle näyttää ja taatusti myös maistuu, ainaskin minusta. Nam. Rahkan tilalla creme fraiche...on myös hyvä yhdistelmä.
VastaaPoistaKiitos :) Ja kiitos myös creme fraiche-vinkistä. Tänään just mietin eri vaihtoehtoja kermaseokseen, kun kaikille ei rahka maistu.. Tätä teen varmasti toisenkin kerran tänä kesänä, oli tosi hyvää :)
VastaaPoistaOnpas maistuvan näköinen piiras. Täytyy kesällä kokeilla.
VastaaPoistaKiitos! Tämä on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen piiras, ihanan kesäinen :)
VastaaPoistaihana piiras,varmasti maistuva =P
VastaaPoistakyllä oli todella hyvää, suosittelen :)
VastaaPoista