21. toukokuuta 2011

Kesäloman aloituspiiras!

Nyt on opiskelut ohi tältä keväältä, ihanaa! Pari päivää vapaata ja sitten alkaa kuitenkin kesätyöt, mutta sekin on ihanaa :) Ostin eilen kevään ensimmäiset mansikat ja tein tällaisen kesän vastaanottopiiraan, josta tuli kyllä aivan mahtava, namnamnam!

Mansikka-rahkapiiras:

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl glut. jauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa kostutukseen

Päälle:
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 dl kuohukermaa
0,75 dl fariinisokeria

n. 1 litra mansikoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja paista uunin alaosassa 200C asteessa noin 15 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Kostuta pohja maidolla.

Vatkaa kerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös rahka. Levitä rahkakerma pohjan päälle. Leikkaa mansikoista siivuja ja lado ne nättiin ympyrään piirakan päälle.

6 kommenttia:

  1. Ihanalle näyttää ja taatusti myös maistuu, ainaskin minusta. Nam. Rahkan tilalla creme fraiche...on myös hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja kiitos myös creme fraiche-vinkistä. Tänään just mietin eri vaihtoehtoja kermaseokseen, kun kaikille ei rahka maistu.. Tätä teen varmasti toisenkin kerran tänä kesänä, oli tosi hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Onpas maistuvan näköinen piiras. Täytyy kesällä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Tämä on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen piiras, ihanan kesäinen :)

    VastaaPoista
  5. kyllä oli todella hyvää, suosittelen :)

    VastaaPoista