3. elokuuta 2011

Ihana savulohi-fetasalaatti

Kesällä on kaiken kuumuuden keskellä tehnyt mieli syödä välillä vähän kevyemmin. Kesän suosikkiherkukseni onkin muodostunut ihana savulohi-fetasalaatti, jota olen syönyt Picnicissä lounaaksi monella työviikolla. Picnicissä myydään siis salaattia, johon saa itse valita kaksi täytettä. Alkukesästä kokeilin lämminsavulohen ja fetan yhdistelmää ja ihastuin siihen heti :) Viikonloppuna ostin kotiinkin savustettua lohta, josta tein sitten meille salaatit.

Savulohi-fetasalaatti (2:lle):

jäävuorisalaattia
kurkkua
½ tlk ananaspaloja
15 viinirypälettä
kourallinen cashew-pähkinöitä
300 g lämminsavulohta
100 g fetaa tai salaattijuustoa

Pilko salaatti suikaleiksi. Kuutioi kurkku, valuta ananaksesta mehut pois. Halkaise viinirypäleet. Kokoa salaatti valmiiksi annoksiksi suoraan lautasille. Laita salaatti pohjalle, päälle kurkut, ananakset, viinirypäleet ja cashew-pähkinät. Kuutioi vielä feta ja paloittele lohta sopiviksi paloiksi salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti