22. elokuuta 2011

Kauraporkkanasämpylät

Syksy on virallisesti täällä a) koska olen nuhassa b) tänään jatkui opinnot. Tosi outoo työntäyteisen kesän jälkeen olla koulussa, kun siellä tarvii käydä kääntymässä aina vaan muutaman tunnin verran päivässä. Raportteja ja harjoitustöitä sen sijaan riittää sitten sitäkin enemmän, että ei tässä tekemisen puute tule... Ennen kun sitä jaksaa käydä kouluhommiin käsiksi täytyy kehittää jotain muuta kivaa vapaa-ajanvietettä :)

Tänään ryhdyin pitkästä aikaa leipomispuuhiin. Jääkaapissa oli puolipakettia hiivaa ja mietin, mitä siitä saisi aikaiseksi. Leipäkin alkoi olla lopussa, joten päätin sitten pyöräyttää muutaman sämpylän. Kaapissani ei ollut muuta kuin tavallisia vehnäjauhoja, joten laitoin taikinaan myös kaurahiutaleita ja porkkanaraastetta tuomaan hieman makua.

Kauraporkkanasämpylät (10 kpl):

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1½ dl porkkanaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
4-5 dl vehnä-/sämpyläjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet sekä rypsiöljy. Sekoita ja lisää joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota 10 minuuttia. Leivo taikinasta 10 sämpylää leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä 40 minuuttia. Paista 225C asteessa 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti