Tänään ryhdyin pitkästä aikaa leipomispuuhiin. Jääkaapissa oli puolipakettia hiivaa ja mietin, mitä siitä saisi aikaiseksi. Leipäkin alkoi olla lopussa, joten päätin sitten pyöräyttää muutaman sämpylän. Kaapissani ei ollut muuta kuin tavallisia vehnäjauhoja, joten laitoin taikinaan myös kaurahiutaleita ja porkkanaraastetta tuomaan hieman makua.
Kauraporkkanasämpylät (10 kpl):
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1½ dl porkkanaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
4-5 dl vehnä-/sämpyläjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet sekä rypsiöljy. Sekoita ja lisää joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota 10 minuuttia. Leivo taikinasta 10 sämpylää leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä 40 minuuttia. Paista 225C asteessa 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti