18. elokuuta 2011

Kanelinen omenakuivakakku

Tämän ohjeen bongasin jo aikoja sitten Tupun blogista. Olen meinannut monta kertaa tehdä tätä, mutta aina olen päätynyt sitten syöjien toiveesta johonkin suklaiseen kakkuun. Nyt kaivoin ohjeen esille, kun leivoin kesän viimeisenä työpäivänä työkavereilleni kiitoskakun. Kyllä tuli tosi hyvä ja mehevä kakku :)

Kanelinen omenakuivakakku:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g sulaa margariinia
1 ½ dl omenasosetta
2 dl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, omenasose ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista uunin alimmalla tasolla 175C asteessa 50-60 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Sait mut kyllä vakuuttumaan hyvästä reseptistä, ja kokeilinkin sitä raparperisoseella. Todellakin mehevää, tykkäsin!!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Raparperisose kuullostaa myös hyvältä, täytyy joskus itsekin testata :)

    VastaaPoista