11. syyskuuta 2011

Lindströmin pihvit

Lindströmin pihvejä on tullut kyllä syötyä moneen kertaan muiden tekeminä tai lähinnä kouluissa ja ruokaloissa, mutta itse en ole koskaan tehnyt. Tänään päätin sitten kokeilla, miltä maistuu itse tehdyt pihvit. Taikinasta tuli melko löysää, mutta onnistuin kuitenkin saamaan siitä herkullisia pihvejä. Lindströmin pihvien seurana oli perunamuusia ja uunissa tehtyjä yrttiporkkanoita.

Lindströmin pihvit:

2 etikkapunajuurta
1 sipuli
15 kaprista
1 raaka peruna
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
3/4 dl ruokakermaa
1½ tl suolaa
musta- ja valkopippuria
3 rkl perunajauhoja

voita paistamiseen

Kuutioi punajuuret ja sipuli ja sekoita joukkoon kaprikset. Laita aineet tehosekoittimeen tai hienonnan ne massaksi sauvasekoittimella. Raasta joukkoon yksi peruna. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna pannussa voita ja nostele pannulle taikinaan pihveiksi. Paista pihveihin väri pintaan ja nosta sitten uunivuokaan. Paista vielä uunissa 200C asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti