7. elokuuta 2012

Taivaallinen Panang Curry Chicken

Tämän lähemmäksi Thaimaata ei savolaistyttö pääse, ellei sitten hyppää lentokoneen kyytiin. Yleensä uusia reseptejä testatessa jää sellainen olo, että vielä olisi voinut lisätä vähän pippuria tai ripauksen suolaa, mutta ei tällä kertaa. Tässä reseptissä on kaikki kohdallaan; tulisuutta, makeutta, suolaisuutta juuri sopivassa suhteessa - ainakin minun makuuni!

Sain reseptikokeilua varten currytahnaa ja limelehtiä ystävältäni, mutta niitä täytyisi käydä ostamassa lisää seuraavia kokkailuja varten. Kommentoikaa, jos voitte suositella jotain etnistä kauppaa Helsingissä :)

Panang Curry Chicken:

1 rkl öljyä
3 rkl panang currytahnaa
70 g cashew-pähkinöitä
600 g maustamattomia broilerisuikaleita
400 ml kookosmaitoa
200 ml kookoskermaa
1 prk ananaspaloja
1 punainen chili
1½ rkl kalakastiketta
1-2 tl fariinisokeria
5-7 kaffir-limen lehteä
soijaa maun mukaan

Kuumenna öljy pannussa ja lisää siihen currytahna sekä pähkinät. Sekoittele hetki ja lisää joukkoon kanat. Kypsennä ja lisää sitten kookosmaito- sekä kerma. Anna kastikkeen hautua hetki. Sillä aikaa halkaise chili, ota siemenet pois ja leikkaa paloiksi. Chiliä käsiteltäessä on hyvä pitää suojahanskoja, sillä chilin pala kynnen alla kirvelee ihan kivasti nimittäin...  Chili sisältää ainetta nimeltä kapsaisiini, joka aiheuttaa tämän kirvelyn.

Valuta ananaksesta mehu pois. Lisää lopuksi pilkottu chili, ananas, limelehdet, kalakastike ja fariinisokeri valmiin kastikkeen sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijaa. Tarjoa basmatiriisin kera.







9 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, oli todella hyvää ja aidosti thai-tyylistä :-)

    VastaaPoista
  2. Hei! Mitä tuo 'kalakastike' käytännössä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, se on thai-kalakastiketta, jota myydään marketissa samassa hyllyssä kuin thai-currytahnoja :) Sellaista vähän soijan näköistä tavaraa :)

      Poista
    2. Moi! Minusta paras etninen kauppa jossa olen käynyt on Vii Woan Hakanniemessä Hämeentiellä lähellä Hakaniemen hallia. Siellä on esim. limenlehtiä pakasteessa n. 2,50€ ja kaikki muutkin curry tarpeet kohtuuhintaan. siellä on myös tuoreita kasviksia ja vihanneksia. Paras se on sekä valikoimansa että siisteytensä perusteella. Kaupalla on hyvät nettisivut. Kiitos reseptistä! Pirjo

      Poista
    3. Hei, kiitos kommentistasi :) Täytyypä tsekata tuo Vii Woan joku kerta :)

      Poista
  3. näyttää aivan ihanalle!

    VastaaPoista
  4. Kaffir-limeä löytyy ihan normi prismasta, maustehyllyllä.

    VastaaPoista
  5. Edelleen todella maukas resepti👌

    VastaaPoista