11. lokakuuta 2012

Lämmittävä thai-kanakeitto

Mikäs sen parempaa kuin kuuma keitto pimeänä sateisena syysiltana. Vielä, kun siinä on sopivasti tulisia makuja, se lämmittää mukavasti. Alkuperäisen reseptin löysin Kotilieden syyskuun numerosta 16/2012, mutta muutin sitä muutamien raaka-aineiden kohdalta oman maun mukaiseksi.  

Thai-kanakeitto:

300 g kanasuikaleita
200 ml kookosmaitoa
1 rkl panang currytahna
2 porkkanaa
1 punainen paprika
6 dl kuumaa vettä
1/4 kanaliemikuutiota
1 rkl kalakastiketta
1 levy nuudeleita
½ limetin mehu
3-4 kaffir-limen lehteä

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuutio paprika. Mittaa kattilaan ½ dl kookosmaitoa ja currytahna. Kuumenna seos ja lisää joukkon kanasuikaleet. Paista hetki. Lisää joukkoon kuuma vesi, kanaliemikuutio, kalakastike sekä kasvikset. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää loput kookosmaidosta ja tarkista välillä kasvisten kypsyyttä. Lisää nuudelit joukkoon ja keitä vielä kaksi minuuttia. Mausta limemehulla ja kaffir-limen lehdillä.



4 kommenttia:

  1. Ihanaa, ihanaa! tämä menee heti keittolistalle :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla :) Itsekin ajattelin tehdä tätä pian uudestaan!!

    VastaaPoista
  3. Nam! Tosi hyvän näköistä ja kuuloista, pitääpä laittaa kokeiluun. Kanan korvaaminen vaikka kalalla on lienee ihan ok? :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kyllä varmasti sopii joku vaalea kala :)

    VastaaPoista