1. lokakuuta 2012

Muhkea omenapiirakka (laktoositon)

Leivoin valmistumiseni kunniaksi omenapiirakkaa työkavereille tarjottavaksi. Joukossa on muutama, joille käy vain laktoosittomat tuotteet, joten tein piirakan kokonaan laktoosittomana. Tässä ohjeessa se olikin helppoa, kun rasvana käytin rypsiöljyä margariinin tai voin sijaan ja kaupasta löytyy nykyisin maidon korvikkeita vaikka millä mitalla, tähän valitsin laktoosittoman maitojuoman. Valmista vaniljakastikettakin löytyy laktoosittomana.

Tällä ohjeella tulee uunipellin kokoinen piirakka. Pohja on ihanan muhkea ja päälle ohuet omenasiivut maistuvat ihanan kanelisilta. Kaiken kruunaa vaniljakastike.

Omenapiirakka:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehjäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl laktoositonta kevytmaitojuomaa
1 dl rypsiöljyä
5-6 omenaa
kanelia
sokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää vuorotellen jauhoja, maitojuomaa ja rypsiöljyä. Sekoita puuhaarukalla, kunnes kaikki aineet ovat sekasin. Älä vatkaa. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina paperin päälle. Pilko omenat siivuiksi ja asettele siivut riveihin taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin keskiosassa 225C asteessa 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.




4 kommenttia:

  1. Sulta on unohtunut leivinjauheen määrä. Mä toivon, että 2tl riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, niinpä onkin! Kiitos, kun ilmoitit! 2 tl riittää :)

      Poista
  2. Olen ihan koukussa blogiisi, kuten ehkä huomaat! :)
    Tätäkin tuli kokeiltua, ja pääsi kyllä TOP ykköseksi omppupiirakkalistalleni!! Kiitos reseptistä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! :) Kiva, jos olet löytänyt blogistani herkkullisia reseptejä omaan makuusi :)

      Poista