Tällä ohjeella tulee uunipellin kokoinen piirakka. Pohja on ihanan muhkea ja päälle ohuet omenasiivut maistuvat ihanan kanelisilta. Kaiken kruunaa vaniljakastike.
Omenapiirakka:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehjäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl laktoositonta kevytmaitojuomaa
1 dl rypsiöljyä
5-6 omenaa
kanelia
sokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää vuorotellen jauhoja, maitojuomaa ja rypsiöljyä. Sekoita puuhaarukalla, kunnes kaikki aineet ovat sekasin. Älä vatkaa. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina paperin päälle. Pilko omenat siivuiksi ja asettele siivut riveihin taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin keskiosassa 225C asteessa 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Sulta on unohtunut leivinjauheen määrä. Mä toivon, että 2tl riittää?
VastaaPoistaOi, niinpä onkin! Kiitos, kun ilmoitit! 2 tl riittää :)
PoistaOlen ihan koukussa blogiisi, kuten ehkä huomaat! :)
VastaaPoistaTätäkin tuli kokeiltua, ja pääsi kyllä TOP ykköseksi omppupiirakkalistalleni!! Kiitos reseptistä!! :)
Mahtavaa! :) Kiva, jos olet löytänyt blogistani herkkullisia reseptejä omaan makuusi :)
Poista