7. marraskuuta 2012

Parmankinkku-vuohenjuustopiirakka

Tätä piirakkaa sain maistaa eräissä juhlissa ja tykästyin niin paljon, että piti pyytää resepti juhlien isännältä. Alkuperäinen resepti on peräisin Dansukkerilta, mutta muokkaisin sitä muutamista kohtaa. Ei tämä mitään kevyttä evästä ole, kuten kerma ja juustomääristä voi päätellä, mutta hyvä piirakka salaatin kera herkutteluhetkiin. 

Parmankinkku-vuohenjuustopiirakka:

Pohja:
n. 500 g jauhoisia perunoita
½ dl maitoa
1 rkl voita
1 tl suolaa
4 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä (alkuperäisessä ohjeessa 1½ dl, mutta se tuntuu olevan liikaa...)

Täyte:
100 g parmankinkkua
4 rkl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
3 rkl vihreitä oliiveja renkaina
150 g vuohenmaitojuustoa
reilusti tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
4 dl crème fraîchea
4 kananmunaa
200 g juustoraastetta

Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioksi. Keitä miedosti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja vatkaa perunoista muusia sähkövatkaimella. Lisää joukkoon maitoa ja ruokalusikallinen voita. Sekoita kulhossa kuivat aineet, vaivaa perunamuusi käsin niiden sekaan. Lisää lopuksi öljy. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista 200C asteessa 10 minuuttia.

Paloittele parmankinkku ja valuta tomaateista öljy. Lisää esipaistetun pohjan päälle kinkut, tomaatit, oliivit ja vuohenjuusto nokareina. Silppua päälle basilikaa ja rouhi mustapippuria myllystä. Sekoita kulhossa crème fraîche, kananmunat ja juustoraaste. Kaada piirakan päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut kauniin värin pintaan. Piirakka maistuu sekä lämpinä että jäähtyneenä. Tarjoile vihersalaatin kanssa.



6 kommenttia:

  1. Nammmmmm! Tätä tahdon maistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tästä tuli kyllä tosi hyvää :) Musta toi perunamuussi pohjataikinassa on tosi kiva juttu!

      Poista
  2. Testasin tätä ja hyvää tuli! Vähän erilainen piirakka vaihteeksi. Tota öljyn määrää pohjassa vain jäin miettimään, kun en saanut tuollaista määrää siihen todellakaan imeytymään? Kulhon pohjalle jäi varmaan lähes desi öljyä.. Onko ohjeessa virhe vai mun taikinassa jotain outoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun mielestä toi pohja on ihana kun siihen tulee perunamuussia :) Samaa mietin minäkin öljystä, ensi kerralla vähentäisin. Ehkä se ½ dl voisi olla hyvä. Näin kuitenkin oli alkuperäisessä ohjeessa...

      Poista
  3. Hmmm.. kuulostaapa herkulta. Tykkään kovasti vuohenjuustosta. Eksyin ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa kurkkaamaan myös minun blogiani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aiemmin tykännyt vuohenjuustosta, mutta nyt olen alkanut totuttelemaan nimenomaan tähän vuohenmaitojuustoon, joka on sitä miedompaa. Sitten on se homeinen versio erikseen, jonka makua en voi sietää.

      Kiva, että vierailit blogissani :) Toivottavasti viihdyt täällä myös jatkossa! Sinunkin blogisi näyttää olevan täynnä herkullisia reseptejä :) Täytyy käydä tutustumassa lisää paremmalla ajalla!

      Poista