Karjalanpaisti:
700-800 g karjalanpaistilihoja
3 porkkanaa
2-3 sipulia
1-2 tl suolaa
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
vettä
Kuori ja pilko porkkanat sekä sipulit lohkoiksi. Kaada lihat, porkkanat ja sipulit pataan. Mausta teelusikallisella suolaa. Heitä sekaan maustepippurit sekä muutama laakerinlehti. Lisää sen verran vettä, että lihat peittyvät. Paista uunissa ilman kantta 200C asteessa tunnin verran. Sekoittele muutamaan kertaan, jotta kaikki lihat saava väriä pintaan. Tunnin paiston jälkeen lisää kansi, vähennä lämpötila 175C asteeseen ja jatka kypsennystä vielä kaksi tuntia.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja makaronin kera.
Sarpanevassa on kätevä puinen kahva, jolla voi nostaa padan kannen kätevästi polttamatta sormiaan. Siitä on myös hyvä nostella koko pataa, joka on kyllä aika painava! :)
Mahtavan näkönen kyllä toi pata!
VastaaPoistaNiin on! :)
Poista