25. marraskuuta 2012

Chilinen kanakeitto

Marraskuu on ollut taas harvinaisen musta ja pimeä. Melkein masentaa... Keittiössäkin on ollut aika hiljaista, kun kaikki energia on mennyt töihin ja arjen pyörittämiseen. Tänään tein tällaista simppeliä kanakeittoa, jota maustoin ihanalla sambal oelek-chilitahnalla.
 
Chilinen kanakeitto:

1 rkl rypsiöljyä
300 g maustamattomia kanasuikaleita
1 rkl sambal oelek-chilitahnaa
3-4 porkkanaa
100 g parsakaalia
8 dl vettä
½ kanaliemikuutio
2 dl kookosmaitoa

Ruskista kanasuikaleet öljyssä. Mausta reilulla ruokalusikallisella chilitahnaa. Kuori ja pilko porkkanat minikuutioiksi. Pilko parsakaalin kukinnot myös pieniksi. Itse käytin tähän pakasteparsakaalia, kun sitä sattui pakastimessa olemaan, mutta tuorekin tietysti käy. Lisää kiehuvaan veteen ½ kanaliemikuutio sekä porkkanakuutiot. Keitä 10-12 minuuttia. Lisää sitten parsakaalit ja jatka keittämistä muutama minuutti. Lisää lopuksi kookosmaito sekä kanasuikaleet ja kuumenna vielä hetki.

2 kommenttia:

  1. Heh, jopas sattui! juuri touhusin keittiössä ja tein chilisen katkarapukeiton, laitoin ekaa kertaa keittoon porkkanaa. Oli hyvää! ens kerralla teen kookosmaidolla, tuli himo kun lukaisin tuon sun reseptin läpi :) nam.

    VastaaPoista
  2. No chili lämmittää sisältäpäin synkän kaamoksen keskellä, että ei ihme, että tehtiin samaan aikaan chilistä keittoa :)

    VastaaPoista