11. marraskuuta 2012

Broilerilasagne

Saimme Gloria Blog Awardseista mukamme kivan tuotekassin, jossa oli eri yhteistyökumppaneiden tuotteita. Kassista löytyi myös Valion Viola Mustaleima-juustokeittoa ja purkin kyljestä huomasin vinkin, että sitä voisi käyttää myös pastakastikkeen pohjana. En ollut vähään aikaan tehnyt lasagnea, joten päätin kokeilla juustokeittoa siihen perinteisen juustokastikkeen tilalle. Lasagnen valmistusaika lyheni kivasti, kun ei tarvinnut keitellä juustokastiketta alusta asti. Lihana käytin tällä kertaa kanaa, joka sai ihanaa makua tomaatista, valkosipulista ja chilistä. Nams :)  

Broilerilasagne:

12 lasagnelevyä

Tomaattikastike:
1 rkl rypsiöljyä
600 g kanasuikaleita
3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
1 kanaliemikuutio
ripaus chilijauhetta

Juustokastike:
1 prk Valio Viola Mustaleima-juustokeittoa
ripaus muskottipähkinää

½ dl emmental-juustoraastetta

Ruskista kanat paistinpannussa öljyssä. Purista joukkoon valkosipulin kynnet ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree sekä -murska. Mausta kanaliemikuutiolla ja chilijauheella. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta Viola Mustaleima-juustokeitto muskottipähkinällä. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle juustokeittoa, sitten kerros lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja taas juustokeittoa. Jatka kunnes kastikkeet ja lasagnelevyt on kaikki käytetty. Laita vielä viimeisten lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 175C asteessa 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen ruokailua.




2 kommenttia: