19. helmikuuta 2013

Daim-kakku

Kun on kyse rakkaan avomieheni hemmottelusta makeilla herkuilla, ei kannata ajatella muuta kuin suklaata. Mokkapalat ja mutakakku ovat meidän molempien kestosuosikkeja, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain muuta. Tavallisen Fazerin sinisen lisäksi mieheni herkkua on Daim-suklaa, joten päätin valmistaa hänelle synttäripäiväksi tuhdin suklaisen Daim-kakun.

Tähän kakkuun löysin reseptin Ulla Svenskin Elämä makeaksi-blogista, mutta muokkailin sitä muutamilta osin omiin tarpeisiin sopivaksi. Pohjan tein gluteenittomista jauhoista, jotta se sopi kaikille synttärivieraille.

Daim-kakku:

Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl maissijauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
50g sulatettua margariinia

Täyte:
5 dl vettä
2 dl valiljakreemijauhetta/valinjakastikeaineksia
100 g valkosuklaata

Päälle:
1 pss Daim-rakeita
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasi joukkoon kahvi sekä sulatettu margariini. Paista leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa (Ø 28 cm) uunin alaosassa 200 C asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, kumoa se pois vuoasta ja leikkaa varovasti kahteen osaan.

Aloita täytteen valmistus sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita kylmään veteen vaniljakreemijauhe ja sulatettu valkosuklaa. Levitä puolet täytteestä kakkupohjan päälle, nosta kansi päälle ja loput täytteestä taas sen päälle. Nosta kakku pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.






2 kommenttia:

  1. Daim-kakku on ihanaa! :) meillä tästä tykättäisiin varmasti myös.

    annemi/52weeksofdeliciousness

    VastaaPoista