Fetalihapullat:
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 dl paahdettua sipulirouhetta
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
100 g fetamurua
Sekoita korppujauhot ja paahdettu sipulirouhe ruokakerman joukkoon. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Murusta feta ja sekoita sekin taikinaan. Muotoile taikinasta pullia vedessä kastetun lusikan avulla kämmentä vasten pyörittämällä. Paista uunissa leivinpaperin päällä 225C asteessa noin 15 minuuttia.
Tzatziki:
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kurkku
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Raasta kurkku, ripottele sen päälle suolaa ja valuta raastetta siivilässä, jotta enimmät nesteet valuvat pois. Sekoita jogurtin sekaan valutettu kurkku, valkosipuli, oliiviöljy sekä mustapippuri. Anna mausta jääkaapissa ½ tuntia ennen tarjoilua.
Mmm, kuullostaa hyvältä. :)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä!:)Feta sopii moneen.
VastaaPoistaKiitos kiitos! :)
PoistaNam! fetapullat on kyllä hyviä ja tzatziki ihan paras kastike :)
VastaaPoistaTzatziki on ihanaa! :) En ollutkaan aiemmin sitä itse tehnyt, mutta tuli tosi hyvää :) Ja niin helppoa ja nopeaa!
Poista