7. huhtikuuta 2013

Fetalihapullat ja tzatziki

Kreikkalaisella meiningillä mennään tällä kertaa. Kaipasin perinteisiin lihapulliin vaihtelua, joten sekoitin taikinaan fetajuustoa ja maustoin sitä oreganolla. Ihana kreikkalainen tzatziki-kastike kruunaa makumaailman. Näiden seuraksi paistoin vielä lohkoperunoita ja tarjosin raikasta vihersalaattia paprikalla ja marinoidulla punasipulilla höystettynä.

Fetalihapullat:

2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 dl paahdettua sipulirouhetta
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
100 g fetamurua

Sekoita korppujauhot ja paahdettu sipulirouhe ruokakerman joukkoon. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Murusta feta ja sekoita sekin taikinaan. Muotoile taikinasta pullia vedessä kastetun lusikan avulla kämmentä vasten pyörittämällä. Paista uunissa leivinpaperin päällä 225C asteessa noin 15 minuuttia.

Tzatziki:

2 dl turkkilaista jogurttia
½ kurkku
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

Raasta kurkku, ripottele sen päälle suolaa ja valuta raastetta siivilässä, jotta enimmät nesteet valuvat pois. Sekoita jogurtin sekaan valutettu kurkku, valkosipuli, oliiviöljy sekä mustapippuri. Anna mausta jääkaapissa ½ tuntia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!:)Feta sopii moneen.

    VastaaPoista
  2. Nam! fetapullat on kyllä hyviä ja tzatziki ihan paras kastike :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tzatziki on ihanaa! :) En ollutkaan aiemmin sitä itse tehnyt, mutta tuli tosi hyvää :) Ja niin helppoa ja nopeaa!

      Poista