Välimeren uunikasvikset:
½ kesäkurpitsa
1 paprika
3 isoa perunaa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
persiljaa
oliiviöljyä
Pilko perunat ohuiksi lankuiksi ja kasvikset reiluiksi lohkoiksi. Perunoita, eikä kesäkurpitsaa tarvitse kuoria. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria sekä kuivattuja yrttejä. Lisää lopuksi loraus oliiviöljyä. Lisää uunivuokaan ensin pidemmän kypsymisajan vaativat perunat. Paista uunissa 200C asteessa 15 minuuttia ja lisää sitten kesäkurpitsat ja paprikat. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. Voit käännellä kasviksia muutaman kerran paiston aikana.
Pippuripossu:
1 porsaan sisäfile
suolaa
mustapippuria
voita
2 dl Bonjour pippuriruokakermaa
koristeluun lehtipersiljaa
Ota porsaan sisäfilee huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista lihasta kalvot ja leikkaa parin sentin paksuisiksi pihveiksi. Painele/nuiji pihvejä vähän ohuemmiksi. Mausta mustapippurilla. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista pihveihin väri. Ripottele pintaan suolaa. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna pihvien kypsyä loppuun kastikkeen joukossa. Kokoa annokset ja koristele lehtipersiljalla. Tarjoa Välimeren uunikasvisten kera.
Kivan värikästä!:) Ja tähän aikaan vuodesta keveämmät kasvikset maistuukin jo paremmin kuin juurekset.
VastaaPoistaNiin on :) Tätä täytyy tehdä heti viikonloppuna taas uudestaan, kun oli niin hyvää!
PoistaVaikuttaa ihan meidän keittiöön sopivalta herkulta!
VastaaPoistaHeitin haasteen sulle blogissani, tartu jos vaan innostut :)
Oi, kiitos! :) Täytyypä paneutua haasteeseen :)
PoistaOnneksi on lounasaika, ei haittaa että näistä resepteistä tuli kiljuva nälkä :) olen itsekin käyttänyt noita Bonjour-kermoja ja kivasti ovat toimineet.
VastaaPoistaHeh, joo! :) Olen käyttänyt vain tuota Bonjourin pippurikermaa, mutta muut maut ovat vielä testaamatta. Lihapullille saa myös hyvän kastikkeen tuosta pippurikermasta. Siihen vähän tomaattipyreetä ja vettä mukaan ja maizenalla suurustaa, niin toimii kivasti.
Poista