Arkena on kätevää tehdä joku tällainen laatikkoruoka, josta riittää useammaksi päiväksi ruokaa. Sitä voi ottaa lounaaksi töihin tai lämmittää seuraavana iltana, eikä tarvitse joka päivä heilua keittiössä hellan edessä.
Nakki-pastagratiini:
250 g fusilli-pastaa
300 g HK Aito nakkeja
1 punainen suippopaprika
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
reilusti paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
ripaus chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia
2 kanamunaa
75 g emmental-juustoraastetta
Keitä pasta melkein kypsäksi. Voitele uunivuoka ja kaada valutettu pasta vuokaan. Pilko nakit, kuutioi sipuli ja paprika. Ruskista nakkeja öljyssä pannussa. Kun nakit ovat saaneet väriä, lisää joukkoon paprika- ja sipulikuutiot. Kypsennä hetki. Lisää mausteet ja paseerattu tomaatti. Kaada kastike pastan joukkon ja sekoita. Riko kulhoon kaksi kananmunaa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä juustokuorrute pastan päälle. Paista uunissa 200 C 15-20 minuuttia, kunnes juustokuorrute on sulanut ja saanut kauniin värin pintaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti