4. helmikuuta 2011

Syntinen suklaakakku mikrossa!

Mikrossa tehtävä kakku on ollut toteutuslistalla jo pidemmän aikaa. Viime viikonloppuna siskon kanssa uskaltauduttiin kokeilemaan - hyvin tuloksin! :) Kakun tekeminen oli jopa vaarallisen helppoa. Kokonaisuudessaan kakun tekemiseen meni noin 15 minuuttia + jäähdyteltiin sitä jonkin aikaa ennen kuin kuorutettiin kakku. Tehtiin kakku tosiaan gluteenittomana, mutta varmasti onnistuu myös ihan venhäjauhoista.

Syntinen suklaakakku:

3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl gluteenittomia jauhoja
3 kananmunaa
200g sulatettua margariinia
100 g suklaata pieninä paloina

Kuorrutus:

100g suklaata
nonparelleja

Ei muuta kuin kaikki taikinan aineet vaan sekasin ja silikonivuokaan tai muuhun mikronkestävään astiaan. Mikron tehot täysille (700W) ja kakku kypsentymään 5 minuutiksi.

Kokeiltiin kakun kypsyyttä coctail-tikulla, kuten normaalistikin. Kakun pinta ei tietenkään tule samanlaiseksi kuin uunissa, sillä mikro ei ruskista. Kakku jää siis tavallaan vähän kiiltäväksi.

Sulata mikrossa vielä suklaa. Jäähdytä ja kumoa kakku. Levitä sulatettu suklaa kakun päälle ja koristele nonparelleilla. Kutsu muutama ystävä kylään, sillä tämä kakku ei mahdu yhden eikä kahden herkkusuun mahaan; on nimittäin sellainen pommi! :D



7 kommenttia:

  1. tämä ohje niin laitetaan talteen!! :)

    VastaaPoista
  2. kiva kuulla! nytkin tulee vesi kielelle, kun muistelen miten ihana tuo kakku oli :)

    VastaaPoista
  3. Nimi on kyllä osuva ! Niin syntisen makeaa toi kyllä oli. Kiitän sunnuntai-iltani makeuttamisesta ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Kakku on kyllä niin helppo ja nopea tehdä, että tätä houkutusta on hankala välttää :)

      Poista
  4. Voiko tän laittaa uuniin mikron sijaan?

    VastaaPoista
  5. Hei kiitos! Ihan mahtava ohje,
    ! Saatiin ystäväni kanssa sadepäivälle pelastus :)

    VastaaPoista