Jostain kumman syystä aloin kuitenkin jossain vaiheessa tykätä niistä pavuistakin. Riisi ei edelleenkään ole mun lemppari, mutta hyvien kastikkeiden kanssa se menee. Vuosi sitten kirjastosta tarttui mukaani Sami Garamin Kokkaa vartissa-keittokirja. Siltä löytyi myös hyvä chili con carnen ohje ja siitä lähtien se on pyörinyt mun ruokalistoilla.
Joten tässä siis teille muillekin, jotka olette päässeet yli kouluruokatraumoista :)
Chili con carne:
400 g nautasikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl paprikajauhetta
chilijauhetta oman maun mukaan
1 tlk tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutiota
1 tlk papuja suolaliemessä
Kuori ja kuutioi sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Kuullota myös sipulit. Lisää paprikajauhe ja chilijauhe. Kaada sekaan myös tomaattimurska ja lisää lihaliemikuutiot. Anna hautua vartti ja lisää sitten pavut liemineen. Hauduta vielä hetki ja tarjoa sitten keitetyn riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti