Kellojen viisareiden pyörittelyn jälkeen täytyi kuitenkin kohdata tavallisen sunnuntaipäivän tosiasiat. Minä tarvitsin ruokaa ja blogi kaipaisi sisältöä. Kiukuttelun keskeltä kasasin itseni ja päätin tehdä kinkkupiirakkaa. Ohjetta etsiessäni huomasin, että olin varannut kinkkusuikaleita kahden piirakan verran. Inspiraatio oli voittanut kiukun ja soitin siskolle ja kysyin, jos hänellekin maistuisi kinkkupiirakka.
Niinpä päädyinkin leipomaan quiche lorraine kinkkupiirakoita kaksinkappalein. Toisen piirakan tein vehnäjauhoista, toisen siskolleni gluteenittomista jauhoista.
Quiche Lorraine:
Pohja:
125 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja / gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
½ dl vettä
Täyte:
125 g palvikinkkusuikaleita
100g emmentalia raasteena
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
½ tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa / ½ dl tuoretta persiljaa silputtuna
Nypi voi ja jauhot. Lisää suola ja vesi. Sekoita taikinaksi. Painele jauhotetuin sormin piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat sekä mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200C asteessa uunin alaosassa noin 35-45 minuuttia.
Hyvä kirjoitustyyli, hyvä kun on tarinaa mukana näissä :)
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla :)
VastaaPoistaIhania piirakoita kumpainenkin.
VastaaPoistaKiitos Tupu!
VastaaPoista