12. tammikuuta 2013

Kinuskitäytekakku

Tällä viikolla iski ihme himo täytekakkuun. Parin työpäivän aikana haaveilin kermalla vuoratusta kakusta ja mietin mistä saisin palan juuri sellaista kakkua, josta pidän. Olin jo painanut ajatuksen taka-alalle, että ehkä pärjään ilmankin, kunnes törmäsin täytekakkuun yhdessä blogissa. Ei kyllä ollut kinuskikakku, mutta kakku kuitenkin ja herätti taas himon saada täytekakkua. Päädyin täyte- ja kuorrutevaihtoehdoissa kestosuosikkeihin kinuskiin, persikkaan ja kermarahkaan. Pakkasesta huolimatta kipaisin lähikauppaan hakemaan puuttuvia aineita ja sitten vaan hihat heilumaan - parin tunnin kuluttua kakku olikin jo valmis. Ja juuri niin ihanan herkullinen kuin haaveilinkin.

Kinuskikakku:

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

voita
korppujauhoja

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 175 C asteessa 20 minuuttia.

Kermarahka:
2½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
250 g pehmeää maitorahkaa

Vatkaa sokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Väliin:
400 g persikkakuutioita
1-1½ dl maitoa kostuttamiseen

Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjan päälle persikat sekä sopiva kerros kermarahkaa. Laita päälle kakun kansi ja kostuta myös se maidolla.

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa teflonkattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna ensin seos kiehuvaksi ja pienennä sitten levyä keskilämmölle. Anna kiehua 15-20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan paksua. Kaada kakun päälle ja pursota sitten reunoille loput kermarahkat. Anna kakun kostua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa kahvin kanssa.


2 kommenttia: