Kinuskikakku:
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita
korppujauhoja
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 175 C asteessa 20 minuuttia.
Kermarahka:
2½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
250 g pehmeää maitorahkaa
Vatkaa sokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.
Väliin:
400 g persikkakuutioita
1-1½ dl maitoa kostuttamiseen
Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjan päälle persikat sekä sopiva kerros kermarahkaa. Laita päälle kakun kansi ja kostuta myös se maidolla.
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Mittaa teflonkattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna ensin seos kiehuvaksi ja pienennä sitten levyä keskilämmölle. Anna kiehua 15-20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan paksua. Kaada kakun päälle ja pursota sitten reunoille loput kermarahkat. Anna kakun kostua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa kahvin kanssa.
Niin ihailen noita sinun kauniita astioita :)
VastaaPoistaKiitos! Olen itsekin ihan fiiliksissä, ne on niin ihanat :)
Poista