22. tammikuuta 2013

Tammikuu: porkkanaa vai pekonia?

Onko kaikki ruokabloggaajat jollain tammikuun laihdutuskuurilla, kun tuntuu olevan joka puolella niin hiljaista? Lueskelen monta kertaa viikossa läpi Indiedaysin ruokablogit, Ruokalan blogi-osion sekä Top100 ruokablogit ja tuntuu, että uusia päivityksiä on viime viikkoina tullut aika vähän. Ehkä yks jos toinenkin on ottanut smoothielinjan ja jumppakuurin, ken tietää :)

Uusi vuosi tuo aina tullessaan lupaukset terveellisemmästä elämästä ja olen itsekin yrittänyt ostaa kaupasta enemmän maitorahkaa ja porkkanoita kuin ranskankermaa ja pekonia, vaikken mitään lupauksia olekaan tehnyt. Itse olen sitä mieltä, että pysyviä muutoksia voi tehdä vain askel kerrallaan, eikä esimerkiksi totaalikieltäytyminen johda omalla kohdallani mihinkään. Jos on 20 vuotta syönyt aamupalaksi ruisleipää juustolla ja meetvurstilla, niin miten sitä kertaheitoilla oppisi nauttimaan aamiaiseksi terveyssmoothieita? Itse olen pyrkinyt muuttamaan vanhoja tapoja kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoa, kuten aamupalaksi eri päivinä eri ruokia: kaurapuuroa, leipää, rahkaa, muroja, mysliä, hedelmiä, kahvia ja teetä. Sen lisäksi uusien, terveellisempien tapojen opettelussa helpottaa, jos muutoksia tekee osittain. Esimerkiksi jos ennen söi kaksi leipää, niin vaihtaa nyt toisen leivän hedelmään. Samoin jos on vaikea kokata kevytresepteillä illallista, niin auttaa sekin, että ottaa sitä "tavallista" ruokaa pienemmälle lautaselle, syö siis vähemmän ja yrittää täyttää osan, mielellään puolet lautasesta vihanneksilla ja kasviksilla. Sitten vielä näiden järkevien ajatusten päälle tämä ruokablogi - onhan se aikamoista tasapainoilua, kun niin kutkuttaisi kokeilla uutta kakkureseptiä tai pastaohjetta, vaikkei se olisikaan ihan terveellisemmästä päästä... Mutta täytyy todeta tähän väliin, että elämästä ja ruoasta kuuluu ehdottomasti nauttia, eikä päivien pitäisi minun mielestä kulua siihen, että laskee kaloreita tai kiloja tai syötyjä hiilareita. Tärkeintä, että syö sellaista ruokaa, josta tulee hyvä mieli ja olo :)Vielä lopuksi muuten ihan aiheesta toiseen; tänään alkaa MasterChefin uusi tuotantokausi Nelosella. Klo 20 pääsemme taas seuraamaan amatöörikokkien kisailua ruoanlaiton parissa. Olen kyllä odottanut MasterChefin alkamista, sillä se on tosi inspiroiva ja mielenkiintoinen ohjelma. Jos vertaa esim. Top Chefiin, niin mielenkiintoisempaa minusta on seurata Masterchefin kokeilaiden kehittymistä kuin ammattikokkien hifistelyä. No toki kyllä tykkään Top Chefistäkin. Mutta innolla siis odotan, minkälaisiin haasteisiin MasterChefissä kilpailijat laitetaan ja mitä kaikkea he saavatkaan aikaiseksi :) Mysteerilaatikot ja muut kehiin! Mukana näyttää olevan pari ruokabloggaajaakin, joten heille toivotan erityisen paljon onnea kisaan :)

Aiotteko seurata MasterChefiä?

6 kommenttia:

 1. Itse olen enemmän Top Chef-ihminen, Masterchef ei jostain syystä ole koskaan kolahtanut paitsi se juniori-versio oli hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se Top Chef myös ala tässä lähiaikoina? :) Tykkään kyllä molemmista, mutta MCstä ehkä vähän enemmän.

   Poista
 2. Tämä ruokabloggaaja oli jumppaamassa sillä välin, kun Masterchefin uusi kausi pyörähti käyntiin, hups! :) Kokattu on kuntokuurista huolimatta. Tänään jumpassa polttelevat sormenpäät muistuttelivat siitä, että jalapenojen kanssa PITÄÄ käyttää suojakäsineitä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruudusta voi kattoo eilisen jakson, jos jäi näkemättä. Hyvä, että on ruoat ja jumpat balanssissa :) Joo ja hanskat on tosi hyvä olla :)

   Poista
 3. Mulla on blogi jota ainakin yritän pitää aktiivisena kuntoilusta huolimatta ;) tsekkaa jos kiinnostaa. Your blog is creat! :))
  hattaranmakua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva blogi sullakin, tsemppiä bloggailuun!

   Poista