Mietiskelin tuossa viikolla tähteeksi jääneelle perunamuussille käyttöä. Olin jo pakkaamassa sitä itselleni töihin evääksi, kunnes jostain päähäni pälkähti ajatus perunarieskoista. Muussia oli jäljellä pieni pakastusrasiallinen eli noin 3 dl, joten se riitti hyvin muutaman iltapalarieskan tekemiseen. Riippuu tietenkin minkä kokoisia ja paksuisia rieskoja pellille taputtelee, mutta minä sain tuosta määrästä taikinaa aikaiseksi seitsemän pikkurieskaa.
Perunarieskat:
3 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 2 dl vehnäjauhoja
Sekoita jäähtyneen perunamuusin joukkoon teelusikallinen suolaa, kananmuna ja pari desiä vehnäjauhoja. Taputtele jauhotetulle uunipellille 7-8 pyöreää, pientä rieskaa. Paista uunin keskiosassa 250C asteessa noin 12 minuuttia, kunnes rieskat ovat saanet vähän väriä pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti