26. tammikuuta 2013

Nopeat perunarieskat

Mietiskelin tuossa viikolla tähteeksi jääneelle perunamuussille käyttöä. Olin jo pakkaamassa sitä itselleni töihin evääksi, kunnes jostain päähäni pälkähti ajatus perunarieskoista. Muussia oli jäljellä pieni pakastusrasiallinen eli noin 3 dl, joten se riitti hyvin muutaman iltapalarieskan tekemiseen. Riippuu tietenkin minkä kokoisia ja paksuisia rieskoja pellille taputtelee, mutta minä sain tuosta määrästä taikinaa aikaiseksi seitsemän pikkurieskaa.

Perunarieskat:

3 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 2 dl vehnäjauhoja

Sekoita jäähtyneen perunamuusin joukkoon teelusikallinen suolaa, kananmuna ja pari desiä vehnäjauhoja. Taputtele jauhotetulle uunipellille 7-8 pyöreää, pientä rieskaa. Paista uunin keskiosassa 250C asteessa noin 12 minuuttia, kunnes rieskat ovat saanet vähän väriä pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti