Broileri-kaaligratiini:
1 kukkakaali
1 parsakaali
1 rkl rypsiöljyä
300 g kanasuikaleita
ripaus suolaa
paprikajauhetta
Kastike:
2 dl ruokakermaa
2 tl sambal oelek-chilitahnaa
1 tl maizenaa
½ dl emmental-juustoraastetta
Pinnalle:
1 dl emmental-juustoraastetta
Pilko kaalit samankokoisiksi paloiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Voitele uunivuoka ja kaada valutetut kaalit vuokaan. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kanasuikaleet. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Levitä kanat kaalien päälle uunivuokaan.
Mittaa kattilaan ruokakerma ja sambal oelek. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitettu maizena. Anna kastikkeen kuplahtaa muutaman kerran. Lisää juustoraaste. Kaada kastike kaalien ja kanan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.Gratinoi uunin yläosassa 225C asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti