22. maaliskuuta 2013

Broileri-kaaligratiini

Maaliskuun alkupuolella pohdin munakas-postauksessa ruokavalion vaikutuksista kehon hyvinvointiin. Lainasin kirjastosta sen jälkeen Antti Heikkilän Hyvän olon keittiokirjan ja paneuduin sen merkeissä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Aika provosoivasti Heikkilä kirjassaan kirjoittaa ruoasta, mutta hän nostaa esiin mielenkiintoisia asioita muun muassa rasvoista ja hiilihydraateista. Kaikkea en voi ihan allekirjoittaa, mutta olen jäänyt pohdiskelemaan asiaa. VHH-dietillekään en ole ryhtymässä, mutta päätin kokeilla muutamia kirjan innoittamia ruokia, joissa on säästetty hiilihydraattien kohdalla. Tässä siis herkullinen kaaligratiiniresepti, olkaapa hyvät :)

Broileri-kaaligratiini:

1 kukkakaali
1 parsakaali
1 rkl rypsiöljyä
300 g kanasuikaleita
ripaus suolaa
paprikajauhetta

Kastike:
2 dl ruokakermaa
2 tl sambal oelek-chilitahnaa
1 tl maizenaa
½ dl emmental-juustoraastetta

Pinnalle:
1 dl emmental-juustoraastetta

Pilko kaalit samankokoisiksi paloiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Voitele uunivuoka ja kaada valutetut kaalit vuokaan. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kanasuikaleet. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Levitä kanat kaalien päälle uunivuokaan.

Mittaa kattilaan ruokakerma ja sambal oelek. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitettu maizena. Anna kastikkeen kuplahtaa muutaman kerran. Lisää juustoraaste. Kaada kastike kaalien ja kanan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.Gratinoi uunin yläosassa 225C asteessa noin 15 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti