Lämmin porkkana-fetasalaatti:
½ kg porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl pinjansiemeniä
50 g vuonankaalia
100 g fetaa
Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen. Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja ja pirskottele päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes porkkanat on kypsiä.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä pintaan. Anna jäähtyä. Pese ja valuta vuonankaali ja asettele se ison tarjoilulautasen reunoille. Murusta feta.
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen. Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja ja pirskottele päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes porkkanat on kypsiä.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä pintaan. Anna jäähtyä. Pese ja valuta vuonankaali ja asettele se ison tarjoilulautasen reunoille. Murusta feta.
Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kypsät porkkanakuutiot tarjoiluastian keskelle ja kaada päälle kastike. Lisää murustettu feta ja paahdetut pinjansiemenet. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lohen tai kananrintafileen kanssa.
Sain taas epätoivottua kokkausapua keittiöön Lunasta. Kisumme olisi halunnut olla innokkaana mukana porkkanateatterissa. Sain houkuteltua sen pois tiskipöydältä yhden porkkanasuikaleen avulla. Onneks sitä on helppo harhauttaa ;)
Tykätkää Skorpionin keittiöstä myös Facebookissa :)
Tämä vaikuttaa oikein herkulta, kokeiluun menee, kiitos.
VastaaPoistaNam! Tosi kiva resepti :) tykkään hurjasti porkkanasta ja fetasta sekä yhdessä että erikseen.
VastaaPoistaKiitokset kommenteista Sarppu ja annemi! Tämä oli kyllä todella herkullista :) Sain onneks vielä syödä tänään yhden annoksen lounaaksi, kun jäi eiliseltä tähteeksi.
VastaaPoistaMukavan kevyt ja fressi. Herkullisia kuviakin ;)
VastaaPoistaKiitos kiitos :)
PoistaKiva yhdistelmä, ihan uusi minulle. Täytyy kokeilla :9.
VastaaPoistaSitruunamehusta tulee kivasti happoa makeaan porkkanaan ja fetasta suolaisuutta. Pinjansiemenet tuovat kivaa tekstuuria ja vuonankaali on oma suosikkini, joten vaihdoin sen rucolan tilalle alkuperäisestä ohjeesta. Rucola tietysti olisi vähän voimakkaamman makuinen salaatti, mutta myös vuonankaali sopi tähän hyvin :)
Poista