31. tammikuuta 2012

Loppufiiliksiä lihattomasta tammikuusta

I did it! Jeijee :) Kuukausi takana kasvisruokailua, en olisi vielä joulukuussa uskonu, että pystyn tähän. Suhteellisen helposti kuukausi kuitenkin meni, vaikka aluksi tekikin tosi paljon mieli liharuokia ja lopuksi teki mieli enemmän kunnon proteiineja, mitä sitten oikeasti tuli syötyä.

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa totesinkin, kuukausi on ollut aika lyhyt aika opetella kasvisruokailua. Lähinnä juuri proteiinien saanti on ollut hankalaa, kun tofu, linssit, pavut yms. eivät ole kokeilusta huolimatta tulleet mukaan ruokavalioon. Soijarouhetta ollaan syöty useampaan kertaan ja pikkuhiljaa on ehkä tottunut sen makuun. Sitä on edelleen kaapissa jäljellä ja varmaan tulenkin käyttämään sitä joskus jatkossakin jauhelihan korvikkeena. Papuja on tullut syötyä tortilloiden ja pitaleipien täytteenä ja niissä se onkin toiminut hyvin :) Eli ehkä jotain uusia ruokailutottumuksia on lihattomasta tammikuusta tullut, mikä pysyy ehkä jatkossakin.

Mutta niihin kysymyksiin, joita alunperin pohdin lihattoman tammikuun alussa.
  • Pystynkö todella olemaan kuukauden syömättä lihaa? Kyllä! Aluksi ajattelin, että en julista missään viettäväni lihatonta tammikuuta, jos yrityksestä huolimatta sortuisin syömään lihaa. No päästin kuitenkin ilmoille tämän uudenvuoden lupaukseni, joten ehkä sekin auttoi onnistumaan, enkä todellakaan syönyt yhtään lihaa koko tammikuun aikana. Jee! :)
  • Mitä mieltä kehoni on lihattomasta tammikuusta? Miltä tuntuu? Olo ollut kyllä selvästi kevyempi. Lihasta tulee usein vähän raskas olo, ehkä rasvaisuuden takia(?), joten sitä ei tarvinnut tuntea tässä kuussa.
  • Onko ollut nälkä? Välillä nälkä on tullut nopeammin aterian jälkeen. Mutta ehkä en ole silloin syönyt tarpeeksi. Kasvisruoan lisäksi aterialla kaipaa salaattia, leipää tai esim. jotain hedelmää jälkiruoaksi, jotta jaksaa paremmin.
  • Tekeekö mieli lihaa? No enää ei sinäänsä. Himo on siis kadonnut, mutta mieli on tehnyt siinä mielessä, että olisi halunnut syödä vanhoja tuttuja proteiineja.
  • Onko kevyempi olo? Putoaako paino, kun jättää lihatuotteet pois? Kyllä ja ei. Kasvisruokavalio voi olla ihan yhtä epäterveellinen kuin tavallinen liharuokavalio, joten sen johdosta itsestään pudonnut paino, mutta olo kyllä tuntui kevyemmältä.

Että tällaisia kokemuksia lihansyöjältä kasvisruokavaliokokeiluista :) Yksi haaste voitettu, seuraavia taas joskus edessä. Huomenna kokkailenkin sitten jotain ihanaa liharuokaa pitkästä aikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti